Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Datum a čas

Dnes je sobota, 20. 10. 2018, 23:58:49

Exporty do RSS

RSS 0.91 RSS 1.0 RSS 2.0 Atom 1.0

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

 

mas

Okresní hospodářská komora

ohk

CzechPoint

Czech POINT

Ověřená instituce

Obec Nová Ves v Horách - idatabaze.czMěstské, obecní úřady - idatabaze.cz

Navigace

Odeslat stránku e-mailem

Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch

Obsah

10

Stránka

výsledky voleb do ZO 2018


6. 10. 2018

Volební speciál 2018


26. 9. 2018

Drakiáda


d


25. 9. 2018

Recepty na menu z bramborových slavností


BRAMBOROVÝ TATARÁČEK S ČESNEKOVOU BAGETKOU

0,5 kg brambor uvařených ve slupce

100 g sušených rajčat

100 g černých oliv

100 g čerstvé červené papriky

50 g rukola

50 g šalotka

olej ze sušených rajčat

1 PL kečup

sůl, pepř, chilli, mletá paprika

-Všechny ingredience nakrájíme na malé kostičky a smícháme.

-Přidáme kečup, olej z rajčat, pepř, chilli, mletou papriku a sůl podle chuti.

-Podáváme s bagetkou potřenou máslem s česnekem a opečenou.

-Dobrou chuť  

 

 

 

KECÍNKY

1,5 kg syrových brambor

0,5 l podmáslí

špetka soli

olej na smažení

-Brmbory nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme.

-Zalijeme podmáslím a osolíme.

-Vymačkáme, tvoříme placičky a smažíme dozlatova.

-Podáváme na sladko s marmeládou nebo na slano s opečenou slaninou a cibulkou

-Dobrou chuť

 

 

 

JABLEČNO-DÝŇOVÁ MARMELÁDA

0,5 kg muškátová dýně (oloupaná, nakrájená na kostičky)

2 kg sladší jablka (oloupaná, nakrájená na kostičky)

šťáva ze 2 citronu

4 PL třtinového skořicového cukru

4 ks kardamom

375 ml vody

-Vše smícháme a vaříme cca 20 minut

-Ponorným mixerem rozmixujeme tak aby v marmeládě zůstaly i větší kousky

-Plníme do skleniček

-Podáváme s kecínky

-Dobrou chuť

 

 

 

JELENÍ HŘBET

-Vykostěný jelení hřbet nasolíme, napepříme zasypeme krušnohorskými bylinkami (tymián, rozmarýn),

potřeme olejem a vše vmasírujeme do masa.

-Zavakujeme

-Ve vodní lázni vaříme při 90°C cca 10 hodin podle velikosti masa.

 

 

 

VARIACE BRAMBOROVÝCH PYRÉ

-ČERNÝ KOŘEN/HRÁCH

1 kg brambor

0,5 kg černého kořene

2-3 dcl 30% smetana

sůl

-Brambory a černý kořen oloupeme, osolíme a uvaříme doměkka v jednom hrnci.

-Uvařené dáme do silnějšího mixéru, přidáme smetanu a osolíme.

-rozmixujeme do hladkého pyré

-Podle potřeby naředíme vývarem z brambor

-stejný postup je i s hráškem

-Dobrou chuť

 

 

SMOOTHIE Z BRŠLICE

Velká hrst bršlice

1 okurka

1 větší sladké jablko

4 cl šťáva z citrusů (citron limeta pomeranč)

Podle chuti můžeme přisladit třtinovým cukrem

-Vše rozmixujeme a je hotovo 

-Dobrou chuť 


25. 9. 2018

Bramborové slavnosti


aB


18. 9. 2018

Lampionový průvod


11. 9. 2018

Slavnosti brambor


a


11. 9. 2018

Ukončení léta s trampskou písničkou, kuličkiáda, čára a nohejbal


27. 8. 2018

Aktuální Zpravodaj


24. 7. 2018

Letní slavnosti


20. 7. 2018

Stránka